Eveniment

Recomandările ISU pentru prevenirea incendiilor la biserici cu prilejul sărbătorilor pascale

Recomandările ISU pentru prevenirea incendiilor la biserici cu prilejul sărbătorilor pascale

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a manifestărilor prilejuite de Sfintele Sărbători Pascale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” al Județului Timiș a dispus mai multe măsuri.

Efectuarea de controale de prevenire la toate lăcașurile de cult unde se estimează că se va înregistra o afluență mai mare de persoane, precum și la unitățile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor și unităților turistice, dar și la operatorii economici ce desfășoară activități în zonele turistice.
Pe timpul acestor controale se urmărește respectarea atât a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, cât și a celor de prevenire a răspândirii visursului SARS CoV2.

De asemenea, au fost transmise către administrațiile publice locale măsurile minime de prevenire a incendiilor, măsuri ce trebuie respectate de cetățeni în timpul sărbătorilor și au fost angrenate și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență în desfășurarea de activități de informare preventivă.

Zeci de pompieri sunt la datorie în acest sfârșit de săptămână. Zilnic, echipajele de pompieri sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

ISU Timiș monitorizează permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor ortodocși va arde lumina de Paște.

Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor.
Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse. Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!”, transmite ISU Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*