Eveniment

Sute de polițiști vor patrula în Timiș, pentru ca Paștele Ortodox să fie sărbătorit în condiții de siguranță

Sute de polițiști vor patrula în Timiș, pentru ca Paștele Ortodox să fie sărbătorit în condiții de siguranță

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătorile Pascale să fie celebrate în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

În acest sens, peste 300 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii timișeni și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică, excepție făcând noaptea de 1 spre 2 mai, când vor acționa aproximativ 450 de polițiști.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș vor fi pregătiți să intervină atât pentru a menține ordinea publică, cât și pentru a acorda sprijin cetățenilor în cazul unor situații de urgență. De asemenea, aceștia vor acționa și pentru prevenirea acelor activități și comportamente care pot  favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incidente sau situații care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor. Scopul nostru nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2! Vă reamintim că, în noaptea de 1 spre 2 mai, va fi permisă circulația persoanelor,  în intervalul orar 22.00-05.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Sărbătorilor Pascale”, tranmsite IPJ Timiș.

Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor religioase.

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș va fi la datorie pentru ca Paștele Ortodox să fie sărbătorit în condiții de siguranță. Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiş, vor desfășura activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară luate de autorități.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*