Administrație

Proiectele importante care se derulează în comuna Șag, în discuție la Compania Natională de Investiții și la Ministerul Dezvoltării

Proiectele importante care se derulează în comuna Șag, în discuție la Compania Natională de Investiții și la Ministerul Dezvoltării
Adora Beauty

Primarul comunei Șag, Flavius ​​Roșu, împreună cu viceprimarul Antonius Kapor (UDMR) s-au aflat marți la București, la Compania Natională de Investiții și la Ministerul Dezvoltării.

Astfel, potrivit edilului, printre subiectele dezbătute au fost realizarea unei noi creșe, extinderea rețelei de apă și canalizare în zona Mănăstire, dar și construirea unei săli de sport. Sala de sport va avea o tribună de 102 locuri și se va construi pe strada a VIII-a Nr 13-15. Pentru zona Mănăstire a fost semnat un contract de finanțare de aproximativ 5 milioane de euro pentru introducerea canalizării.

Construirea creșei va fi făcută de CNI, această investiție fiind deja cuprinsă pe lista sinteză a companiei, urmând că în perioada următoare CNI să întocmească trei proiecte pilot de creșă, iar în urma acestor documentații voi avea o nouă întâlnire cu conducerea CNI pentru a stabili modelul pe care îl vom alege. Noi vom pune la dispoziție terenul care este în curtea alăturată primăriei. Eu sper că anul viitor să începem construirea acestei creșe.

Un alt proiect important despre care am discutat ieri este extinderea rețelei de apă și canalizare în zona Mănăstire. Și acest proiect va fi introdus pe lista sinteză, urmând ca în următoarea perioadă să pregătim studiile de fezabilitate, să le înaintăm CNI pentru a putea face procedurile mai departe de achiziția proiectului tehnic și licitațiile pentru execuție. Îmi doresc să îl implementăm chiar de anul viitor.  

Discuțiile au fost benefice pentru noi și chiar mă bucură acest fapt. Mai avem o investiție făcută de CNI, sala de sport. Este în derulare, iar până la finele anului va fi finalizat și acest proiect.

Un alt proiect important despre care am discutat la Ministerul Dezvoltării este  extinderea și modernizarea grădiniței. La acest proiect am reușit să finalizăm deja licitația de execuție, urmând ca în 14 mai să semnăm contractul, finanțarea fiind prin fonduri guvernamentale”, a precizat Flavius Roșu, primarul comunei Șag.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*