Administrație

Lucrările la școala și noua creșă din Lovrin, în grafic

Lucrările la școala și noua creșă din Lovrin, în grafic

Autoritățile din Lovrin au în derulare două proiecte obținute cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre continuarea lucrărilor la școală și creșa.

Astfel, elevii din comuna Lovrin vor învăța în săli de clase modernizate la standarde europene. Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii cu clasele I-IV, conform normelor actuale în vigoare pentru a putea funcționa ca și scoală, cât și creșterea calității actului de învățământ.

A fost construit noul corp de clădire din curtea școlii, care este prevăzut pentru a adăposti grupurile sanitare pentru elevi, o cameră tehnică și o cameră de depozitare. Instalațiile au fost schimbate, în sălile de clasă se lucrează pentru montarea de tavane false, iar la final, toate încăperile vor fi proaspăt zugravite și dotate cu mobilier nou. “Avem lucrări în construcție pe PNDL, de exemplu la școală și creșă. Sperăm ca până în august lucrarea să fie gata. La fel și creșa. Aici va fi o problemă privind plata personalul. O să vedem cum găsim soluții, prin Ministerul Învățământului. O să facem demersuri la inspectorat să ne rezolve problema asta, pentru că nu avem cuprinși în bugetul nostru bani pentru salariile de la creșă”, a explicat edilul Marius Graur.

Noua creșă va avea două grupe, pe parter. Clădirea va cuprinde două dormitoare cu câte 10 copii fiecare, spații administrative și ale personalului tehnico-medical, dar și spații de depozitare și bucătărie. În curtea creșei vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*