Economic

Evenimentul economic România-Spania a suscitat interesul companiilor timișene

Evenimentul economic România-Spania a suscitat interesul companiilor timișene

Sub sloganul „Șansa ta la un parteneriat internațional”, în cursul zilei de ieri, 27 aprilie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Ambasada României în Regatul Spaniei au organizat primul eveniment economic online România – Spania, destinat dezvoltării și promovării schimburilor comerciale bilaterale cât și identificării de noi oportunități de afaceri și investiții pe cele două piețe.

Evenimentul s-a adresat companiilor timișene care au stabilit relații de afaceri pe piața din Spania dar și celor care doresc să cunoască actualul climat de business și oportunitățile de afaceri pentru companiile românești pe piața spaniolă. Tematicile au fost susținute de Dna. Iulia Schnecker – Ministru Consilier în cadrul Biroului de Promovare Comercial-Economică (BPCE), Dl. Bogdan Bădescu – Consilier economic în cadrul BPCE și Dl. Bogdan Stănescu – Consul General al României la Sevilla.

Evenimentul a fost deschis de Florica CHIRIȚĂ, Președinte Executiv al CCIA Timiș și de E.S. Gabriela DANCĂU, Ambasadorul României în Regatul Spaniei.

Noi, Camera de Comerț Timiș, ne-am angajat să facem tot ce este posibil să ținem în viață afacerile timișene. Unul dintre obiectivele principale este acela de a sprijini demersurile de internaționalizare a firmelor. Acest lucru înseamnă promovarea produselor autohtone în spatiile intra și extra comunitare și atragerea de investiții străine. Ne bucură faptul ca sunt firme românești deja prezente pe piața spaniolă prin francize”, a spus Florica Chiriță, președintele executiv al CCIAT.
„Am gândit acest webinar ca un preambul la ceea ce ne pregătim să organizăm în luna octombrie, un forum economic în Spania, la Sevilla. Sper ca prezentările săaducă informațiile utile cu privire la potențialul pe care îl are Spania pentru afacerile agenților economici din Timiș. Aș vrea să fac referire la trei elemente cheie în decizia de a vă internaționaliza afacerile în Spania. Nu există bariere comerciale și legislative, iar cea mai importantă barieră – limba poate fi depășită. Peste 1 milion de români sunt stabiliți în Spania. O parte a diasporei române s-a îndreptat spre antreprenoriat și aveți posibilitatea să faceți parteneriate cu ei. (….) Spania poate fi folosită ca platformăpentru piețele sud-americane și nord-africane. Încurajez antreprenorii români să ia în calcul și posibilitatea de a investi în Spania, țară care oferă companiilor rezidente beneficii”, a spus E.S. Gabriela DANCĂU, Ambasadorul României în Regatul Spaniei.

La eveniment au participat Prefectul Județului Timiș, Zoltan NEMETH, și Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin NICA, care și-au arătat disponibilitatea de a sprijini acțiunile de acest gen.

În final, președintele executiv al CCIAT a anunțat faptul că începând de luna viitoare vor fi organizate forumuri de afaceri cu Turcia, Franța, Grecia și Italia.

La eveniment au participat 42 de firme.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*