Cultură

Nica: „Timișoara riscă să piardă titlul de Capitală Europeană a Culturii și nu e doar un joc de cuvinte, este chiar o amenințare serioasă”

Nica: „Timișoara riscă să piardă titlul de Capitală Europeană a Culturii și nu e doar un joc de cuvinte, este chiar o amenințare serioasă”

Alin Nica, președintele CJ Timiș susține că Timișoara e pe cale să piardă titlul de Capitală Europeană a Culturii 2023!

O ședință de urgență pe acest subiect va avea loc astăzi, fiind convocată de Comisia Europeană. „Eu sunt expert al Comisiei Europene și membru al comisiei care desemnează capitalele culturale peste tot în Europa și anul trecut am tras un semnal de alarmă, pe vremea vechii administrații, atunci când proiectul se blocase. Din păcate, Timișoara chiar riscă să piardă titlul de Capitală Europeană a Culturii și nu e doar un joc de cuvinte, este chiar o amenințare serioasă. De fiecare dată când particip la misiunile de monitorizare sau la selectarea capitalelor în Europa, de fiecare dată sunt întrebat despre situația de la Timișoara”, a explicat Alin Nica.

Liderul CJ Timiș mai spune că divergențele din jurul Asociației Capitală Culturală au ajuns până la Bruxelles.

„I-am propus primarului Timișoarei să lucrăm împreună pentru a salva acest titlu și propunerea rămâne valabilă. Vă mărturiesc, cu regret, că de câte ori mă întâlnesc cu colegii din juriu și mă întreabă despre Timișoara eu nu prea știu ce să le spun pentru că nu pot să vorbesc de rău orașul în care m-am născut, orașul pentru care mă lupt și orașul în care doresc să îmi desfășor în continuare activitatea. De aceea am spus că trebuie să facem un ultim efort și să promovăm acest proiect împreună”, a explicat Alin Nica.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*