Administrație

Problema migranților la Timișoara discutată cu reprezentanții statului. Viceprimarul Tabără caută soluții

Problema migranților la Timișoara discutată cu reprezentanții statului. Viceprimarul Tabără caută soluții
Adora Beauty

Problema migranților nu ocolește Timișoara, care este orașul cel mai expus în acest moment. Viceprimarul Cosmin Tabără a plecat astăzi la București pentru a expune adevăratele probleme cu care se confruntă Timișoara, legate de prezența migranților în anumite zone ale orașului.

Însoțit de deputatul Cosmin Șandru și Bogdan Cătălin Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, acesta a avut întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și cu reprezentanții MAI, precum și cu șeful IGI – Inspectoratul General pentru Imigrări.

Încă din prima zi de mandat am atras atenția asupra acestui fapt, a problemelor pe care acest fenomen le ridică și implicațiile majore asupra societății. Am spus încă de atunci că este nevoie de implicarea tuturor factorilor pentru a preveni eventuale conflicte între aceștia, dar cel mai important pentru a preveni declanșarea unui conflict social.  Din păcate, în ultimele zile am avut parte de un eveniment tragic, soldat cu decesul unui migrant. Este adevărat că decesul a fost rezultatul unui conflict între cetățeni afgani, dar acest lucru trebuie să ne determine să grăbim modul de gestionare a acestei situații.

Din discuțiile purtate, am stabilit de comun acord ca, într-un timp relativ scurt, dl ministru sau unul dintre secretarii de stat să se deplaseze la Timișoara, pentru a fi cât mai aproape de situația din teren, de realitate, să dispună suplimentarea efectivelor de pază ale poliției în “zonele roșii” ale Timișoarei. În prezent, se lucrează la mărirea spațiilor de cazare din centrul IGI din Timișoara. Pe de altă parte, se intenționează a se face o analiză asupra legislației existente pentru a o adapta nevoilor actuale în materie de migranți, inclusiv cu propuneri către forul legislativ european. Nu în ultimul rând, atât președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, cât și ministrul de Interne ne-au informat că în data de 11 mai va avea loc o ședință a Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, la care va fi invitată și Primăria Timișoara, unde un subiect va fi problema migranților și modul de gestionare a ei”, a adăugat Cosmin Tabără.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*