Cultură

Consilierul local Daniela Mariș, de Ziua Mondială a Artei: „Arta este creativitate, imaginație, e despre frumos, sentimente, stări, talent, viziune”

Consilierul local Daniela Mariș, de Ziua Mondială a Artei: „Arta este creativitate, imaginație, e despre frumos, sentimente, stări, talent, viziune”

În data de 15 aprilie sărbătorim Ziua Mondială a Artei. 

Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului italian Leonardo da Vinci, considerat un simbol al liberei exprimări, un vizionar în lumea artelor.

Daniela Mariș, consilier local PNL și fost manager al Teatrului pentru copii “Iulia” susține că: “Dacă ar fi să exprim arta în câteva cuvinte: Arta este creativitate, este imaginație, este despre frumos, sentimente, stări, talent, viziune, bucurie, dar și reflexie, observație, cunoaștere.

Cu multă bucurie îmi aduc aminte de anul 2008, când am înființat un club pentru copii “ART CLUB IULIA”, inspirată de faptul că Iulia, fiica mea era elevă la Liceul de Arte Plastice, am dorit să creez un spațiu cu destinație culturală unde ea și colegii ei să se întâlnească, să își expună lucrările lor de artă, ceea ce s-a și întâmplat. Apoi, într-un timp relativ scurt am diversificat actvitățile culturale și am înființat “Teatrul Iulia”, primul teatru profesionist privat pentru copii din regiune, astfel am amenajat o sală de spectacole dotată profesional având 100 locuri pentru spectatori, unde au fost prezentate publicului în câte trei reprezentații pe săptămână, cele 12 piese de teatru realizate în producție proprie, jucate de actori profesioniști. În continuare, într-un spațiu generos s-au desfășurat cursuri de desen, teatru, dans, muzică (pian, chitară), iar la sfârșitul fiecărui curs copii prezentau părinților și bunicilor ceea ce au învățat, participănd la un spectacol de final de curs sau expoziție personalizată organizată în foaierul teatrului. Cu toții primeau o diplomă de participare la curs, de care erau tare mândri, așa spuneau copiii. La fel eram și noi!
Prin aceste manifestări culturale și educative am bucurat mii de copii ceea ce mi -a adus multă mulțumire sufletească. Am înțeles că atunci când dorești bine și pui mult suflet în ceea ce faci, totul devine posibil.
Am realizat ce înseamnă să fi mulțumit de faptele tale, am învățat să dăruiesc fără să aștept recompense materiale, ceea ce am primit a fost multă bucurie și fericire.
Personal, ARTA, m-a dus într-o lume minunată plină de frumos, am trăit câțiva ani într-o mare bucurie și mulțumire sufletească.

Astăzi sunt consilier local, îmi pare rău că această pandemie a oprit derularea activităților artistice, așa cum le știm noi, cu prezență fizică. Totul se petrece online, ceea ce nu poate fi același lucru, este greu să transmiți emoțiile către spectatori, există o barieră.
Dar avem speranța că totul va reveni la normal în cel mai scurt timp. Ne pregătim pentru ca Timișoara să fie Capitala Europeană a Culturii în 2023, aceasta este o mare provocare”, a transmis consilierul local PNL Daniela Mariș, fost manager al Teatrului pentru copii “Iulia”.

În ceea ce priveşte infrastructura pentru activităţile culturale, Timișoara necesită investiţii susţinute pentru a acoperi un deficit, adaugă Daniela Mariș, consilier local PNL.

“Ne putem gândi la zone culturale construite special pentru a găzdui manifestări de mari dimensiuni, dar și dezvoltarea unei infrastructuri urbane de mai mici dimensiuni, ceea ce se va întâmpla, pregătim acum bugetul Timișoarei unde vor fi prezente astfel de investiții pentru Capitala Europeană a Culturii”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*