Administrație

Noul tramvai al Timișoarei a intrat în testări europene

Noul tramvai al Timișoarei a intrat în testări europene

Noile tramvaie care vor circula în Timișoara vor fi testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, ultimele teste urmând aibă loc în Timișoara.

Municipiul Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza unui contract semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S.
Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvai livrat trebuie fie omologat/agrementat în România. Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru primul tramvai, de la Autoritatea Feroviară Română.

Astfel, AFER a avizat Specificația tehnică a noului tramvai în data de 01.03.2021 și a aprobat Programul de teste și încercări în data de 31.03.2021. Testările pentru noul tramvai al Timișoarei au început în aceste zile.

Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face îfabrica din Ankara.

Caracteristici tramvaie: lungime: 29,95 m, lăţime: 2,40 m, număr călători: 200, autonomie tramvai: 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai).
Preţ unitar tramvai, după licitaţie: 9.736.875,00 lei, fără TVA
, finanțarea fiind din fonduri europene.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*