Administrație

Consiliul Județean Timiș a votat bugetul pentru județ: 655 milioane lei

Consiliul Județean Timiș a votat bugetul pentru județ: 655 milioane lei
Adora Beauty

Bugetul județului Timiș pentru anul 2021 este în valoare de 655 milioane lei. Proiectul de buget a fost supus votului, astăzi, în plenul Consiliului Județean.

Proiectul de buget pentru 2021 al județului Timiș a trecut cu 28 voturi “pentru” și 7  “abțineri”. Consilierii județeni social-democrați s-au abținut de la vot pe motiv că nu au fost „consultați în mod constructiv” înainte de vot.

Astfel, prin proiectele ce sunt cuprinse în buget, pentru domeniul Educație au fost allocate 50 milioane lei, Infrastructura și drumurile județene primesc peste 138 de milioane lei, Cultura – 44 de milioane lei, Asistența socială -160 de milioane lei și Sănătatea 24 de milioane lei.“Bugetul Consiliului Județean Timiș este orientat pe de o parte spre investiții și pe de altă parte spre stoparea risipei banului public. Scăzând cheltuielile de funcționare și crescând investițiile discutăm despre mai multe resurse destinate comunităților noastre și despre noi oportunități de creștere a economiei locale ”, a explicat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Printre proiectele importante pe lista autorităților este construirea noii maternități, reabilitarea Conacului Mocioni de la Foeni, a Canalului Bega pentru a fi navigabil până la graniță.

Potrivit liderului CJT, noutatea din acest an este bugetul participativ! Un milion de lei vor fi puși la dispoziția timișenilor care pot propune proiecte care să fie finanțate de administrația publică județeană. Astfel, prin bugetul participativ vor putea fi alocate fonduri pentru investiții în dezvoltare, de la educație, la cultură, sănătate, protecția mediului, infrastructură IT sau turism. “Punem la bătaie 1 milion lei din bugetul anual, locuitorii propunând proiecte care ulterior vor îmbunătăți calitatea vieții. De aceea, doresc să adresez un apel mediului educațional, cultural sau ONG-urilor, tuturor timișorenilor, timișenilor pentru a veni către Consiliul Județean Timiș cu proiecte care aduc plus valoare comunității noastre”, a mai precizat Alin Nica.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*