Politic

Deputatul Marilen Pirtea: „Apelul meu este de a se crea în Timișoara o linie specială și de a se încuraja, pe aceste doze rămase, vaccinarea studenților”

Deputatul Marilen Pirtea: „Apelul meu este de a se crea în Timișoara o linie specială și de a se încuraja, pe aceste doze rămase, vaccinarea studenților”

Vaccinarea este singura soluție pentru a putea scăpa de pandemia de Covid-19, susține deputatul PNL Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Prezent vineri la o conferință de presă, parlamentarul a făcut un apel public pentru a se crea o linie specială pentru studenți. În plus, el a propus ca cele 12 mii de doze de vaccin AstraZeneca disponible în județul Timiș să fie alocate studenților pentru a se putea întoarce la sistemul de predare din sălile de cursuri. „UVT a făcut un studiu prin care a măsurat impactul pe care îl are, într-un an de zile, lipsa studenților din centrul universitar Timișoara. Impactul este foarte mare, undeva la 150 de milioane de euro pe an. Pot să îl argumentez punctual, pe diverse categorii de calcule și apelul meu este de a se crea în Timișoara o linie specială și de a se încuraja, pe aceste doze rămase, vaccinarea studenților, în primul rând a celor din Timișoara, dar și a județelor limitrofe. De ce este important acest lucru? Pentru că ne dorim ca examenele de licență să fie făcute față în față. Să le dăm posibilitatea studenților să fie vaccinați pe o linie distinctă dacă aceste 12.000 de doze sunt disponibile”, a explicat deputatul Marilen Pirtea, rectorul UVT.

„Un cuantum de 325 de euro pe lună pentru un student care locuiește în cămin și undeva la 525 de euro pentru unul care stă în oraș cu chirie, zece luni de zile pe an, ținând cont de vacanțe, toate calculele acestea duc la 150 de milioane de euro pe an. Este un impact financiar pe care Timișoara nu cred că și-l permite a-l pierde. Deci apelul este de a crea o linie specială pentru studenți”, a subliniat Pirtea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*