Social

De luni, magazinele și terasele din Timișoara și alte 6 localități se vor închide la ora 21

De luni, magazinele și terasele din Timișoara și alte 6 localități se vor închide la ora 21

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul localităților din Timiș.

În anexe este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile.

Conform incidenței la 14 zile/1.000 de locuitori, astăzi comunele Șandra, Vălcani, Chevereșu Mare și Victor Vlad Delamarina au depășit incidența de 3/1.000 de locuitori, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 293/2021.

Totodată, a fost reevaluată situația unităților administrative teritoriale pentru care a încetat termenul de 14 zile de la instituirea măsurii de protecție și incidența scăzută le califică pentru înscrierea în altă anexă.

În următoarele localități se vor aplica pentru 14 zile măsurile de protecție aferente localităților cu incidența între 4 și 7,5/1.000 de locuitori: Timișoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel și Orțișoara.

Astfel, de luni până joi magazinele și terasele vor fi deschise până la ora 21, iar interdicția de circulație fără motiv se va aplica de la ora 22.

De asemenea, vineri, sâmbătă și duminică, magazinele și terasele din Timișoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel și Orțișoara se vor închide la ora la ora 18 și trebuie să fim în casă la ora 20.

Modificări au mai fost operate și cu privire la localitățile Pădureni, Lovrin, Becicherecu Mic, Recaș, Ghilad, Coșteiu, Denta și Recaș.

În cazul comunelor Belinț și Moravița acestea având o incidență sub 1,5/1.000 de locuitori sunt eliminate de pe anexe.

Măsurile adoptate astăzi, se vor aplica începând de duminică, 11 aprilie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*