Administrație

Turnul de Apă din Iosefin, reabilitat cu lift interior. Va avea cafenea și gradene

Turnul de Apă din Iosefin, reabilitat cu lift interior. Va avea cafenea și gradene

Primarul Dominic Fritz a anunțat, miercuri, că Turnul de Apă din Iosefin, construit în perioada 1913-1914, va intra în reabilitare.

Fritz a declarat la fața locului că este impresionat de modul în care arhitecții au reușit la acea vreme să ridice ceva util, dar cu o estetică aparte.

„Acest turn este efectiv gol. Pe trei nivele vor fi platforme. Proiectul face parte din strategia de reconversie a spațiilor industriale din Timișoara pentru cultură, de a pune la dispoziția comunității spațiile nefolosite din Timișoara. Mă bucur că acest proiect va fi gata fix când vom fi Capitală Culturală a Europei în 2023. Acum așteptăm proiectul tehnic, apoi vom da drumul la licitația de execuție, probabil în toamnă vom putea să începem execuția, iar apoi ne așteptăm ca la finalul anului viitor să putem deschide acest turn”, a declarat, miercuri, primarul Dominic Fritz.

Asociația „Prin Banat”, care este partenerul municipalității în acest proiect, va derula 120 de programe pentru revitalizarea Turnului de Apă și a cartierului Iosefin.

Turnul de Apă din Iosefin va avea lift interior, gradene și cafenea, dar și un spațiu expozițional exterior și o lunetă telescopică.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*