Politic

Parlamentarii PNL Timiș fac apel pentru educație

Parlamentarii PNL Timiș fac apel pentru educație

Parlamentarii PNL Timiș – Alina Gorghiu, Marilen Gabriel Pirtea, Ben Oni Ardelean, Cosmin Șandru și Claudiu Chira – fac un 𝐚𝐩𝐞𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞 către primarii, viceprimarii și consilierii locali din județ, în contextul organizării, în această perioadă a anului, de dezbateri publice pentru elaborarea bugetului anual al UAT-urilor.

 “Dorim să vă adresăm îndemnul de a include printre obiectivele cele mai importante, în proiectele de buget pe care le veți dezbate și adopta, o 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑒𝑥𝑝𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎̆ 𝑟𝑒𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑎 𝑛𝑖𝑣𝑒𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑏𝑢𝑟𝑠𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑠̧𝑐𝑜𝑙𝑎𝑟𝑒 𝑠̧𝑖 𝑙𝑎 𝑎𝑐𝑜𝑝𝑒𝑟𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑖𝑐𝑎̆ 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟𝑎”, se transmite prin acest apel.

Din comunicate adresate parlamentarilor PNL, cât și prin campania de presă susținută de către Societatea Academică din România, despre constatările din “Raportul alternativ privind starea educaţiei în judeţul Timiş pe anul 2019 – 2020”, raport întocmit de SAR, reiese că, la nivelul județului Timiș, au existat 64 de UAT-uri în care nu s-a adoptat o Hotărâre de Consiliu Local privitoare la cuantumul şi numărul burselor în vigoare, pentru anul bugetar trecut. În plus, raportul a evidențiat că peste 30 de primării nu au alocat în anul 2019 sume din bugetul local pentru burse, iar mai apoi, în 2020, numărul acestor primării a crescut.

Vă adresăm public un apel pentru educație și vă rugăm să urmăriți în mod explicit ca prin Hotărârile de Consilii Locale cu privire la bugetele anuale ale unităților administrativ-teritoriale pe 2021 să fie prevăzute, în conformitate cu prevederile art. 105 alin. (2) lit. d) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi Ordinului MECTS nr. 5576/2011, cele 4 tipuri de burse: Bursele de performanţă, Bursele de merit, Bursele de studiu și Bursele de ajutor social. Considerăm că marea bogăție a comunităților noastre este formată din tinerii noilor generații, apelul nostru la acordarea de burse din bugetele locale, în acord cu legislația în vigoare, fiind un îndemn pentru susținerea educației lor împlinite”, se mai transmite prin acest apel public.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*