Social

GAL Timișoara a aprobat cererea de finanțare pentru construirea unui Centru de zi pentru cetățenii din Plopi, Kuncz, Lunei / VIDEO

GAL Timișoara a aprobat cererea de finanțare pentru construirea unui Centru de zi pentru cetățenii din Plopi, Kuncz, Lunei / VIDEO

Comitetul de selecție al Asociației Grupul de Acțiune Locală Timișoara a aprobat cererea de finanțare depusă de Parohia Ortodoxă Timișoara Fabric Vest în cadrul Măsurii 3 – Centru Comunitar Integrat.

Astfel, în curtea Bisericii aflate la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Șt. O. Iosif să fie construit în următoarea perioadă un Centru de zi, care să deservească și să ofere servicii sociale pentru cetățenii din Plopi, Kuncz, Lunei aflați în risc de sărăcie și excluziune socială.

Copiii vor putea participa la activități și vor fi sprijiniți pentru a-și îmbunătăți rezultatele școlare și pentru a nu abandona școala. Pentru părinții lor se vor organiza sesiuni de educație parentală.

Din dorința de a oferi comunității cele mai bune condiții și cea mai bună protecție împotriva pandemiei și nu numai, GAL Timișoara a selectat proiectul „Centru Social dedicat zonei Fabric” depus de către Parohia Ortodoxa Timișoara Fabric Vest, in valoare eligibila de 500.000 de euro.Populație vulnerabilă și care are nevoie de ajutorul pe care-l poate primi. Aș vrea să mulțumesc Înalt prea Sfinției sale, Mitropoliei, dar mai ales preoților parohi de aici din zonă care au depus un efort extraordinar pentru a aduce la viața un asemenea proiect. În anul 2023 trebuie să avem infrastructura necesară pentru a ne ridica la standardul de Capitală Culturală Europeană pe toate planurile. Suntem convinși că acest proiect este unul care schimbă viețile oamenilor în bine și ne poate face să spunem ca avem un oraș prosper care are grija de toți cetățenii în mod egal!”, a transmis Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Suntem în curtea Parohiei ortodoxe Fabric Vest, care are peste 10 ani de experiență în oferirea de servicii pentru prevenirea abandonului școlar și pentru copiii aflați în dificultate. Nevoia unui Centru de zi la standarde se impune de ani de zile și recunoaștem că eram fără de soluții până când am descoperit că suntem într-o zonă urbană marginalizată, ne desfășurăm activitatea într-un GAL. Ni s-a părut ca fiind unica soluție, este un proiect de mare utilitate pentru noi, să nu uităm că avem mai multe școli în această regiune, printre care și Școala 1, însă hrana cea de toate zilele pentru acești copii, dificultățile pe care le au în viața familiei, este gândul nostru și soluția de a-i scoate  dintr-o viață modestă. Și nu va fi ușor, dar am nădejdea că așa cum ani de zile am reușit să furnizăm atât cât am putut acest bine într-un nou concept, un Centru de zi pentru copii, asistență pentru mame aflate în dificultate, spații de cazare, va fi spiritul strategiei GAL Timișoara ca de altfel la standarde ca și în prezent”, a precizat preotul Cristian Pavel.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișoara oferă soluții în vederea combaterii sărăciei și a excluziunii sociale din zona de est a Municipiului Timișoara, prin implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală. Investițiile vizate de SDL vor fi destinate creșterii participării pe piața muncii prin consiliere, formare profesională și susținerea anteprenoriatului în cadrul comunității, îmbunătățirii nivelului educațional prin creșterea participării în cadrul învățământului primar, gimnazial și preuniversitar, precum și prin reducerea abandonului școlar, facilitării accesului la servicii sociale și medicale, dar și îmbunătățirii condițiilor de locuire și a spațiilor urbane degradate.

VIDEO aici:


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*