Administrație

Încep lucrările de reabilitare a Cinematografului Studio

Încep lucrările de reabilitare a Cinematografului Studio

 Procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a Cinematografului Studio a fost finalizată! Astfel că în scurt timp pot începe lucrările de reabilitare a acestuia. Anunțul a fost făcut azi de către primarul Dominic Fritz.

Cinema Studio va deveni primul Cinematograf de artă al Timișoarei, care va funcționa sub forma unui spațiu cultural de tip art house, integrat în rețeaua de săli Europa Cinemas, având ca domeniu principal de activitate cinematografia și proiecțiile de filme europene independente, de artă sau de autor. În plus, va deservi domenii conexe industriei cinematografice: producția de film (ficțiune, documentar, animație), jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, dezvoltarea unui program de educație cinematografică pentru copii și tineri.

Transformarea lui este rezultatul colaborării dintre Primăria Timișoara (proprietarul cinematografului), Groupama Asigurări (finanțatorul proiectului de arhitectură în valoare de aproximativ 150.000 euro), Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (Timishort), asociații culturale care se vor implica și în managementul cinematografului.

 “Lucrările vor începe cu bani de la bugetul local, dar sperăm că vom convinge Ministerul Culturii să finanțeze și acest obiectiv din suma alocată programului Capitală Europeană a Culturii”, a afirmat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Viitorul cinematograf va dispune de 2 săli de proiecție: una de 190 locuri și una de 64 locuri, care a fost concepută ca un spațiu multifuncțional. La parterul cinematografului vor exista un lobby și o recepție modernă care va include un cineshop, o cafenea și două studiouri pentru montaj sunet și video. Podul amenajat se va transforma într-o sală multifuncțională, care se va utiliza în regim ”HUB

educațional”, cuprinzând: spații de lucru pentru asociațiile de film, jurnalism, multimedia, fotografie, sound design, etc., un spațiu pentru transmisiuni radio, spațiu de expoziții, o sală de ședințe. Pe terasa clădirii va funcționa un café-cinema, pentru maxim 80 de persoane, unde se vor organiza proiecții de film în aer liber, precum și evenimente cultural-artistice de mică amploare (lansări de carte, mini-concerte, stand-up comedy etc.).

Lucrările vor dura 18 luni, iar investiția se va ridica la  17.000.000 lei. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat cu firma AUDIOTECH  MULTIMEDIA GROUP S.R.L, împreună cu MIST LIDER CONSTRUCT S.R.L.

Primăria Municipiului Timișoara mai are două foste cinematografe care se află în  în lucrări de reabilitare, Victoria și Dacia.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*