Administrație

Fritz demarează primul mare proiect lăsat moștenire de Robu

Fritz demarează primul mare proiect lăsat moștenire de Robu
Adora Beauty

Încep lucrările pe Calea Bogdăneștilor, cel mai mare șantier din acest început de an și care va schimba total aspectul zonei. Proiectul a fost inițiat de administrația Robu.

Primarul Dominic Fritz spune că au fost probleme cu proiectul, în special legate de lățimea trotuarelor și a pistelor de biciclete, care erau extrem de mici și din cauza cărora riscam să pierdem finanțarea europeană. Dar toate acestea au fost depășite acum. Trotuarele au fost lățite, la fel și pistele de biciclete, care acum respectă standardul de 1,5 m lățime. Iar șantierul a putut să înceapă fără probleme.

„Am fost azi pe șantier și am cerut constructorilor să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările să se desfășoare în siguranță pentru locuitorii din zonă și să producă cât mai puțin disconfort. Proiectul vizează reabilitarea liniei de tramvai şi lărgirea drumului la 4 benzi, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la bucla de întoarcere, pe o lungime de 2,4 km. Linia de tramvai va fi amplasată pe mijlocul tramei stradale, va fi dublă și încadrată de spaţii verzi cu pomi. De asemenea, vom moderniza 7 stații de transport public. Pe colegii din primărie i-am rugat să găsim o modalitate pentru a salva cei câțiva arbori valoroși de pe această stradă și să îi replanteze în alte zone din oraș. La final, vom planta oricum câteva sute de arbori ce vor încadra noile linii de tramvai, care și ele vor fi înierbate. În total, pe Bogdăneștilor vom avea aproape 10.000 de mp de spații verzi noi”, a transmis Domini Fritz.

Șantierul ar trebui să fie gata în vara anului 2023, însă, dacă totul merge bine, ar putea fi terminat până la finalul anului 2022.

Calea Bogdăneștilor, împreună cu strada Grigore Alexandrescu pe care se desfășoară deja lucrări și pentru care municipalitatea a primit 6 milioane de lei din fondul de rezervă al premierului -, cu pasajul Solventul – aflat în proiectare – și podul Solventul – a cărui proiectare va fi scoasă la licitație – vor întregi Inelul IV de circulație în zona de vest a Timișoarei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*