Administrație

De săptămâna viitoare va începe acțiunea de dezinsecție și deratizare la Timișoara

De săptămâna viitoare va începe acțiunea de dezinsecție și deratizare la Timișoara

De săptămâna viitoare va începe dezinsecția la Timișoara! Primăria anunță că în perioada 6 -27 aprilie 2021 se vor executa servicii de deratizare şi dezinsecţie terestră pe domeniul public al Municipiului Timișoara.​

Tratamentele de dezinsecţie terestră se aplică între orele 21:00- 5:00, pe timpul nopții, atunci când circulaţia este redusă și insectele sunt active.

Produsele folosite sunt: Cymina Plus , având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi; Vectobac WG având substanţă activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor; Agrorat Pellet, având substanţă activă Brodifacoum, pentru combaterea rozătoarelor.

Firma care se va ocupa de dezinsecție și deratizare este S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploiești.

Crescătorii de albine trebuie să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că subsțantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății.

Rugăm cetăţenii  să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 14(Rodendicide) respectiv Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de discomfort”, transmit reprezentanții municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor impiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecţie va fi prelungită.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*