Social

Primarul Ioan Munteanu, apel către ministrul Agriculturii: „Să vină pe teren în fiecare județ, să meargă la câte un fermier să vadă cu ce probleme se confruntă”

Primarul Ioan Munteanu, apel către ministrul Agriculturii: „Să vină pe teren în fiecare județ, să meargă la câte un fermier să vadă cu ce probleme se confruntă”

Primarul comunei Liebling, Ioan Munteanu face apel public către ministrul Agriculturii,  Adrian Oros. Acesta îi solicită să vină pe teren în fiecare județ, să meargă la câte un fermier să afle cu ce probleme se confruntă fermierii.

Sumele pentru plata Ajutorului Național Tranzitoriu Zootehnic (ANTZ) pentru ovine și caprine au fost tăiate la jumătate pentru Campania de plată a subvențiilor aferente anului 2020.

În privința fermierilor, în privința lucrătorilor de pământ, cum spune bănățeanul sau a crescătorilor de animale, și eu fiind un fermier, suntem nemulțumiți total de ministrul Agriculturii și de ministerul pe care-l conduce. Și l-aș ruga frumos să vină pe teren în fiecare județ. Și dacă le permite timpul să meargă la câte un fermier să vadă cu ce probleme se confruntă fermierii și cum se lucrează pământul, nu din birou și din pix.

Să vă dau un exemplu. Ni s-a tăiat subvenția la oi. Ne impune să creștem doar cinci-șase porci. Unde se cred ei? Să ne distrugă pe noi românii și să importăm carne congelată și cu E-uri din baze de 20-30 de ani. Deci produsul autohton, cel românesc care este bio, că mulți din noi avem produse bio, nu are valoare… Eu, de exemplu, nu cresc animalele cu furaj sau cu concentrate. Eu îi cresc cu grăunțele pe care le produc eu. Și lucrez pământul și tot ce produc, baza vegetală, baza furajeră o investesc în creșterea animalelor. Pentru cine fac asta? Pentru popor și țară și ca să mai câștig și eu. Nu cumpărăm numai din magazine conserve cu E-uri!

Să vină domnul ministru al Agriculturii. Nu știu ce pregătire profesională are. Nu vreau să fiu nesimțit sau ipocrit (suntem colegi de partid), dar să dea la țara asta? Se desființează o grămadă de zootehnii și de ferme. Atunci creăm culoar ca să aducem mâncăruri contaminate cu chimicale. Atunci ne mirăm că avem boli. Ne mirăm că mor oamenii de cancer. Că rata de cancer în România este foarte mare”, a precizat Ioan Munteanu, primarul comunei Liebling.

VIDEO aici:


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*