Social

Romeo Ursu, director ADID Timiș: „Verificăm conținutul recipientelor, în vederea identificării comportamentului cetățenilor în gestionarea deșeurilor reciclabile și reziduale”

Romeo Ursu, director ADID Timiș: „Verificăm conținutul recipientelor, în vederea identificării comportamentului cetățenilor în gestionarea deșeurilor reciclabile și reziduale”

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș împreună cu Retim verifică, în continuare, modul în care se colectează deșeurile.

Procesul de precolectare separată a deșeurilor reprezintă o obligație legală pentru toți cetățenii. Nerespectarea procesului de precolectare separată constituie contravenție și se sancționează conform legislației în vigoare. „Pe zona 0 Ghizela și 1 Timișoara, unde operează Retim mergem mai departe cu monitorizarea zilnică  asupra modului de precolectare a deșeurilor. Noi am informat încă de acum un an și jumătate reprezentanții UAT-urilor, că, împreună cu operatorul vom verifica conținutul recipientelor de colectare, în vederea identificării comportamentului cetățenilor în ceea ce privește gestionarea deșeurilor reciclabile și reziduale. Acolo unde se găsesc neconformități, se întocmește un proces verbal, care este transmis și UAT-ului pe raza căruia s-a realizat monitorizarea pentru a lua măsurile necesare și a contribui la corectarea comportamentului utilizatorului. Ne propunem ca aceste monitorizări și realizarea în permanență a campaniile de informare și conștientizare, să contribuie la creșterea gradului de responsabilitate din partea cetățenilor asupra gestionării corecte a deșeurilor și să observăm la sfârșitul anului o creștere a gradului de colectare separată”, a precizat Romeo Ursu, directorul ADID Timiș.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri îndeamnă cetățenii să colecteze separat/conform în recipientele dedicate deșeurile generate, pentru evitarea sancțiunilor și a situațiilor care dau dreptul operatorului de a refuza colectarea deșeurilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*