Administrație

Primarul comunei Liebling: „Domnul prim-ministru ar trebui să se gândească puțin, pentru că toți primarii suntem în situația asta cu bugetul”

Primarul comunei Liebling: „Domnul prim-ministru ar trebui să se gândească puțin, pentru că toți primarii suntem în situația asta cu bugetul”

Primăriile nu pot să încheie contracte pentru lucrări de infrastructură sau alte investiţii. Principala nemulțumire a primarilor este legată de întârzierea cu care sunt nevoiți să adopte bugetele locale care franează investițiile publice locale.

În fiecare an aceștia se lovesc de aceleași probleme în alcătuirea bugetelor, dar și mai grav este că de fiecare dată apar probleme noi și parcă tot mai mari. Toate acestea sunt posibile, deoarece la nivel național și județean, bugetele se fac fără a se ține cont de câteva criterii obiective.

Primarul comunei Liebling, Ioan Munteanu susține că din cauza întârzierii bugetului, proiectele în derulare stau blocate. “Problema bugetului este în felul următor. Din punctul meu de vedere. Noi avem multe lucrări începute, care la ora actuală neavând buget, ceea ce trebuia bugetul să vină în luna ianuarie, ca să putem achita din facturi, din anumite lucrări ca să le decontăm, ca liberal vorbesc, sunt puțin mâhnit că nu s-a făcut bugetul mai repede. Sunt un om realist, care mă bazez pe realitate și pe fapte. Având în vedere că lucrările sunt în curs. Chiar am un decont pe Programul Național de Dezvoltare Locală – construire grădiniță cu 2 etaje, afterschool, cu cantină, asistență medicală- am depus la minister dosarul. Mai am extinderea de canalizare pe cele 2-3 străzi care au mai rămas. Iar avem depusă o situație la Ministerul Dezvoltării, dar văd că tot tărăgănează să plătească aceste lucrări. Pot să spun că sunt nemulțumit într-un fel. Și domnul prim ministru ar trebui să se gândească puțin, pentru că toți primarii suntem în situația asta cu bugetul”, a transmis primarul comunei Liebling, Ioan Munteanu.

VIDEO AICI:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*