Administrație

Traseul Autostrăzii Timișoara – Moravița trece prin casele oamenilor din Moșnița Nouă și Bucovăț

Traseul Autostrăzii Timișoara – Moravița trece prin casele oamenilor din Moșnița Nouă și Bucovăț
Adora Beauty

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa se declară nemulțumit de traseul autostrăzii Timișoara-Belgrad. Acesta susține că traseul anuntat de ministrul Transporturilor, cel al Autostrăzii Timișoara – Moravița trece prin casele oamenilor din Moșnița Nouă și Bucovăț, conform Studiului de Fezabilitate care este acum în lucru.

Primarii și reprezentanții Consiliului Județean Timiș au trimis un memoriu la Ministerul Transporturilor și solicită ca specialiștii să vină în teren.

Noi vrem să ducem traseul pe varianta corectă dorită de oameni și să fie o variantă viabilă, sănătoasă și posibil de pus în aplicare. Am reușit să obținem caietul de sarcini pe care l-am studiat. Este important ca accesabilitatea spre autostradă să se creeze prin drumuri de infrastructură majoră. În cazul nostru, avem un acces foarte important unde este drumul european. Un al doilea acces important se dorește a se realiza la sud de Giroc, unde această autostradă propusă A3 se apropie foarte mult de centură. Va fi creat acolo un drum de acces de doi kilimetri. Practic, acela va fi punctul în care timișorenii se vor conecta la autostrada A3”, a explicat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT.

La rândul său, Florin Bucur, primarul comunei Moșnița Nouă, a afirmat că: „Chiar dacă ar fi mutat cu 100 de metri traseul, tot ar afecta casele. Nu putem agrea acest traseu, trece prin zone unde sunt locuințe construite, PUZ-uri aprobate. Discutăm de sute de astfel de unități locative. Cunoaștem ce înseamnă beneficiul acestei autostrăzi, dar nicidecum să nu treacă prin locuințele oamenilor. Nu a venit niciu proiectant să discute cu noi despre cea mai bună soluție pentru acest culoar”.

Gheorghe Pop, primarul comunei Bucovăț susține că oamenii sunt revoltați de această situație și că trebuie găsită o variantă care să nu afecteze casele și să nu producă poluare. „Noi suntem o comună mică, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim ascultați. Am aflat din comunicatul de presă de la Ministerul Transporturilor despre această autostradă. Oamenii sunt revoltați, noi am depus deja un memoriu, este semnat de 100 de cetățeni. Ne dorim o variantă care să nu afecteze casele oamenilor, are influență asupra structurii de rezistență, afectează liniștea și produce noxe”, a spus Gheorghe Pop, primarul comunei Bucovăț.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*