Eveniment

Peste 100 de șoferi sancționați pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în carantină

Peste 100 de șoferi sancționați pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în carantină

Acțiune de amploare a oamenilor legii în Timișoara. Sute de amenzi au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar peste 100 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în carantină.

În cursul zilei de ieri, peste 300 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Pe fondul numărului de cazuri de COVID 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel au fost desfășurate activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării. De asemenea, au fost desfășurate activități de verificare a respectării măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități privind deplasarea/circulația în localitățile în care a fost instituită măsura de carantinare zonală, respectiv Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

La activităţi au participat 339 forţe de ordine, fiind verificate 112 societăți comerciale, precum şi 114 mijloace de transport persoane, dintre care 54 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3000 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 323 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 118.550 de lei. Dintre acestea, 206 sancțiuni contravenționale în valoare de 52.300 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 102 sancțiuni în valoare de 30.000 de lei pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulație.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*