Administrație

Primarul din Deta și-a pierdut funcția

Primarul din Deta și-a pierdut funcția

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a semnat Ordinul nr. 102/26 martie 2021 prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului orașului Deta, Petru Roman, ca urmare a decăderii din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea de drept a mandatului.

Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI prin care se constată existența unui  conflict de interese în cazul primarului orașului Deta și are ca temei legal  dispozițiile art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate.

Atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul orașului până la alegerea noului primar.

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul orașului Deta și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*