Administrație

Aplicația unică în țară, „Pandemic Controller”, se află în evaluare la Organizația Mondială a Sănătății

Aplicația unică în țară, „Pandemic Controller”, se află în evaluare la Organizația Mondială a Sănătății

Aplicația unică în țară prin care pacienții cu coronavirus din Timiș pot fi tratați acasă cu ajutorul medicilor de familie, „Pandemic Controller”, se află în evaluare la Organizația Mondială a Sănătății.

Reamintim, din noiembrie 2020, medicii de la Spitalul „Victor Babeș” pun gratuit la dispoziția medicilor de familie aplicația „Pandemic Controller”, prin care pacienții cu COVID sunt monitorizați acasă, unde pot primi concentratoare de oxigen și pulsoximetre. Este vorba despre un site care înglobează toate datele bolnavilor de coronavirus și care au fost investigați la Spitalul de Boli Infecțioase.

Proiectul de Telemedicină. dezvoltat la nivelul municipiului Timișoara, este parte integrantă a proiectului Oxigen pentru Timișoara, inițiat de edilul Dominic Fritz și facilitat de Primăria Timișoara.

Cei de la OMS ne-au contactat, au cerut mai multe informații.  Au fost mai multe conferințe și aplicația Pandemic Controller este în evaluare la OMS pentru a fi dată un exemplu de bună practică în pandemie. Mă bucur că este un exemplu și vreau să îi mulțumesc domnului doctor Musta și medicilor de familie pentru colaborare”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Pe platforma Pandemic Controller, fiecare medic de familie are acces doar la datele pacienților pe care îi are în îngrijire. Aici găsesc informațiile medicale ale bolnavilor, dar și recomandări în privința tratamentului pe care trebuie aceștia să îl urmeze.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*