Economic

Magazinele, obligate să afișeze cel mai mic preț din ultimele 30 de zile

Magazinele, obligate să afișeze cel mai mic preț din ultimele 30 de zile

Noi reguli la reduceri și promoții! Comercianţii vor fi obligaţi să notifice reducerile de preţ numai după ce vor indica prețurile aplicate anterior campaniilor de reduceri. Noua măsură urmărește să reducă practicile înselătoare ale firmelor care anunțau mari reduceri la anumite produse.

Proiectul prevede opțiuni de reglementare la nivel national în ceea ce privește bunurile care sunt susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), reducerile de preț continue și bunurile care au fost prezente pe piață mai puțin de 30 de zile. Astfel, orice notificare de reducere a preţului va trebui să indice preţul anterior aplicat de comerciant pentru o perioadă determinată, înainte de aplicarea reducerii de preţ.

 Reglementarea va intra în vigoare la data de 28 noiembrie 2021 și se aplică efectiv ȋncepând cu data de 28 mai 2022.

Neindicarea preţului pe unitatea de măsură constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 4000 lei. Nerespectarea obligaţiei de a indica preţul anterior aplicat de comerciant pentru o perioadă determinată, înainte de aplicarea reducerii de preţ, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4000 lei la 40.000 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*