Administrație

Informații transparente despre facturile plătite de municipalitate

Informații transparente despre facturile plătite de municipalitate

Cum sunt cheltuiți banii orașului? Ce plăți a făcut școala la care merge copilul dvs.? Dar Casa de Cultură? Dar Poliția Locală? Cât a plătit primăria, luna trecută, pe salarii?

„Aceste informații pot și trebuie să fie transparente. Vrem să creștem accesul la informație publică prin colectarea și publicarea sistematică a datelor. Acesta este un început de drum. Aceasta este https://transparenta.primariatm.ro, versiunea beta. E un șantier în lucru, îl îmbunătățim zilnic și vă invităm să ne scrieți acolo, pe site, sugestiile voastre (butonul Feedback versiune Beta vă va duce la formular). Momentan, datele colectate nu sunt complete, în sensul că listează doar sumele cheltuite de către entitățile din subordinea primăriei. Lucrăm acum la transparentizarea licitațiilor și contractelor”, a spus, marți, primarul Dominic Fritz.

De asemenea, pentru moment datele vor fi actualizate lunar, dar în timp actualizările vor fi zilnice.

„Vrem să publicăm și cheltuielile realizate de societățile din subordinea primăriei, însă acestea pot fi făcute doar în urma unei hotărâri date de consiliile de administrație (CA) sau adunările generale ale acționarilor (AGA) respectivelor societăți. Cer public CA-urilor acestor societăți să adopte hotărârile necesare pentru ca aceste cheltuieli să fie adăugate. În cazul unui refuz, le vom lua noi, prin hotărâri ale AGA.   Transparența radicală stopează risipa din banul public, combate corupția sistemică și pune degetul pe rană acolo unde nu se lucrează cu profesionalism și unde nu sunt slujite interesele cetățenilor. Transparența radicală e baza bunei guvernări, de aici pornim, pe asta construim”, a mai adăugat Fritz.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*