Administrație

Dominic Fritz dorește accelerarea vaccinării și va colabora cu medicii de familie în acest sens

Dominic Fritz dorește accelerarea vaccinării și va colabora cu medicii de familie în acest sens

Cincizeci de medici din Timiș s-au înscris în proiectul-pilot de vaccinare, iar lista rămâne deschisă. Anunțul a fost făcut azi de către edilul orașului.

Potrivit primarului Dominic Fritz, fiecare va primi de la Direcția de Sănătate Publică câte 100 de teste rapide, 100 de doze de vaccin anti-covid și consumabile aferente. Acest lucru înseamnă că încă 5.000 de vaccinuri anti-covid le vor fi administrate timișenilor.

Acest proiect-pilot este rezultatul colaborării de luni bune cu medicii de familie. Nu există încă un cadru legal pentru finanțarea medicilor de familie. Momentan am găsit o soluție hibridă și cu sprijinul mediului de afaceri. Medicii de familie vor primi 30 de lei per pacient de la Ministerul Sănătății, iar suplimentar Asociația Medicilor de Familie din Timiș va suporta 40 de lei în plus per pacient. Acești bani sunt obținuți printr-un contract de sponsorizare cu lanțul de magazine Profi, care a donat 100.000 de lei. Speranța este să arătăm după ce reușim noi că medicii de familie au un rol important de jucat în această campanie de vaccinare și atunci modelul va fi preluat și la nivel național”, a explicat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*