Administrație

Alin Nica, președintele CJ Timiș, adresă către ministrul Sănătății

Alin Nica, președintele CJ Timiș, adresă către ministrul Sănătății

Alin Nica, președintele CJ Timiș îi solicită printr-o adresă ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, implementarea a 5 măsuri urgente care vizează domeniul sănătății importante în gestionarea situației de risc epidemiologic de la nivelul municipiului Timișoara și a zonei periurbane.

Așa cum se poate observa în baza unei analize empirice, măsura carantinării nu a fost una eficientă, conform datelor DSP Timiș, rata de infectare a crescut pe perioada stării de carantină. În aceste condiții, pentru a sprijini reducerea ratei de incidență sub nivelul de alertă, vă solicităm implementarea a 5 măsuri urgente care vizează domeniul sănătății publice și care sunt deosebit de importante în gestionarea situației de risc epidemiologic și biologic de la nivelul municipiului Timișoara și a zonei periurbane, după cum urmează:

  1. Implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare pentru a accelera procesul de imunizare al populației;
  2. Înființarea unui centru drive through de vaccinare;
  3. Prelungirea programului de funcționare a cel puțin 5 centre de vaccinare după modelul centrului non-stop de la Spitalul Județean;
  4. Creșterea cu 50% a dozelor de vaccin alocate județului Timiș;
  5. Reoperaționalizarea unității mobile ATI din curtea Spitalului Municipal, acțiune care va aduce un plus de 8-10 paturi ATI”, a transmis președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*