Eveniment

Percheziții în Timiș și Hunedoara. Ce i-au făcut doi bărbați unui arădean

Percheziții în Timiș și Hunedoara. Ce i-au făcut doi bărbați unui arădean
Adora Beauty

Joi, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Timiș și Hunedoara, la persoane bănuite de favorizarea făptuitorului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la fals în declarații și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cursul dimineții, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Timișoara și B.C.C.O. Alba-Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, împreună cu polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Arad, au efectuat 5 percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la fals în declarații și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit că, la data de 26 februarie a.c., un bărbat, de 33 de ani, ar fi formulat un denunț mincinos, referitor la o pretinsă infracțiune de nerespectare a regimului armelor si munițiilor, constând în deținerea nelegală a unei arme de foc la locuința unui tânăr, de 21 de ani, din județul Arad.

În urma denunțului, bărbatul de 33 de ani ar fi putut invoca unul dintre beneficiile reducerii la jumătate a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, într-un dosar al Tribunalului Timiș, în care acesta este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și camătă.

În acest scop, bărbatul de 33 de ani, cu ajutorul altor doi bărbați, de 27 și 36 de ani, i-ar fi pus la dispoziție tânărului de 21 de ani o armă de foc automată.

Totodată, l-ar fi învățat să o ascundă la domiciliul său, din județul Arad. Ulterior, ar fi formulat un denunț, în urma căruia a fost constituit un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

În urma percheziției domiciliare efectuată în acel dosar, arma a fost descoperită în locația indicată de bărbatul de 33 de ani.

Pentru sprijinul acordat în acest demers infracțional, bărbatul de 33 de ani i-ar fi promis tânărului de 21 de ani,  2.500 de euro, din care 1.250 de euro i-ar fi fost remiși anterior formulării denunțului.

Bărbatul de 33 de ani i-ar fi remis acestuia o altă tranșă de 1.100 de lei, urmând ca restul sumei să-i fie plătită după momentul în care acesta primea o comunicare în dosarul în care este judecat, privind acordarea beneficiului reducerii limitelor de pedeapsă.

4 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, în vederea audierii.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Biroului Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*