Sănătate

Medicul Dorel Săndesc: „La Spitalul Municipal se vor activa zilele acestea 6-8 paturi de Terapie Intensivă”

Medicul Dorel Săndesc: „La Spitalul Municipal se vor activa zilele acestea 6-8 paturi de Terapie Intensivă”

Spitalul Județean Timișoara a aplicat pentru un proiect finanțat prin fonduri europene pentru înființarea unui spital modular cu 22 de paturi de Terapie Intensivă.

Anunțul a fost făcut de medicul Dorel Săndesc în ședința de marți a Consiliului Local Timișoara. “Am propus amplasarea în fața Oncogen, dar nu se poate fiind zonă verde, acesta este răspunsul de la primărie. Am identificat acum un spațiu în spatele centralei termice de la Ortopedie, care ține de primărie și atunci rugăm să se găsească o soluție cât se poate de repede pentru a completa documentația pentru proiect și a nu-l rata pentru că poate să ne ofere o soluție foarte solidă, 22 de paturi în această perioadă înseamnă foarte mult. Acest lucru se poate realiza în 3-4 luni. Doamne ajută ca presiunea pe ATI să scadă, dar acest modul va fi bun oricând”, a explicat medicul Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de ATI.

În plus, Săndesc susține că se lucrează la creșterea capacității ATI și la Spitalul Municipal Timișoara, unde vor fi puse în funcțiune până la opt paturi ATI. „Practic, paturile ATI din zonă sunt ocupate. S-a discutat despre faptul că s-ar fi redus numărul de locuri de la ATI din Timișoara și Timiș. Nu este adevărat. Timișoara a avut un număr mic de locuri ATI covid atunci când criza a început să ia amploare și conducerile spitalelor au fost proactivi încercând să facă față. Astfel, noi am solictat acele unități mobile de terapie internsivă, care au fost foarte utile. Ele au reprezentat o alternativă mai bună decât trimiterea pacienților în diferite colțuri ale țării. Fiecare spital a extins locurile la ATI astfel atunci când TIR-ul a fost luat pe motiv de defecțiune, astfel că la Spitalul Victor Babeș în loc de 4 locuri au 12 locuri, la Spitalul Județean în loc de 5 avem acum 17 și uneori punem și 18 paturi de ATI, la Municipal se vor activa zilele acestea 6-8 paturi de Terapie Intensivă. Deci, numărul de paturi a crescut. Cine spune că a închide un TIR care nu este functional, nu cunoaște realitatea”, a spus medicul Dorel Săndesc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*