Social

Din 23 martie, Timișoara va avea o capacitate crescută de vaccinare

Din 23 martie, Timișoara va avea o capacitate crescută de vaccinare
Adora Beauty

Spitalul Județean va avea primul centru de vaccinare din țară deschis non-stop, ceea ce înseamnă un pas important în lupta împotriva virusului Covid-19, către reducerea ratei de infectare și ieșirea din carantină.

Este afirmația făcută de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Astfel, din 23 martie, Timișoara va avea o capacitate crescută de vaccinare.

“Astfel de măsuri constructive aș dori să văd din partea tuturor autorităților implicate în gestionarea crizei medicale. Am susținut public orientarea către măsuri proactive, am făcut demersurile necesare și iată că din 23 martie, Timișoara va avea o capacitate crescută de vaccinare.

Este o reușită care nu ar fi fost posibilă fără dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean și directorul DSP Timiș, Flavius Cionca. Recunosc, atunci când am discutat inițiativa, mă așteptam la un drum mai lung către implementare, dar dacă există colaborare și dorința de a face lucruri concrete, rezultatele pot apărea rapid.

De marțea viitoare, centrul de vaccinare va funcționa cu 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte și va putea deservi 480 de persoane în 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Se va folosi doar vaccin Pfizer, iar datorită fluxurilor separate, cei vaccinați nu vor interacționa cu pacienții spitalului.

Sunt foarte bucuros de această realizare a comunității din Timișoara, căci vorbim de un efort comun: al personalului medical care deservește populația și al cetățenilor care înțeleg să contribuie la soluționarea crizei pandemice, prin vaccinare”, a precizat Alin Nica.

Friends Arena

2 Comentarii

  1. Calin-Decebal

    Capacitate crescuta, dar cu ce ne mai vaccinam, daca Germania, Nvegia si alte state au oprit vaccinarea cu Astra Zeneca deoarece s-a constatat ca duce la coagularea sangelui supa 4-16 zile postvaccinare. Comisia Europeana ar trebui sa dea astazi o rezolutie si probabil ca o vor da, avand in vedere iesirea UK din UE. Vaccinul este produs de Oxford, UK.

  2. Calin-Decebal

    Coagularea ar interesa mai ales vasele cerebrale si destui au avut dureri de cap dupa vaccinare, imediat sau mai tarziu, cum este cazul meu. Posibil ca vaccinul sa fie bun, sa produca anticorpi si celule cu rol in imunitate, dar probabil nu este destul de purificat si produce de fapt o forma mai usoara de boala, fatala pentru unii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*