Eveniment

Aproape 250 de timișeni, amendați că nu purtau masca în spații publice

Aproape 250 de timișeni, amendați că nu purtau masca în spații publice

În cursul zilei de ieri, peste 350 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

La activităţi au participat 365 forţe de ordine, fiind verificate 117 de societăți comerciale, precum şi 162 de mijloace de transport persoane, dintre care 73 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 370 de amenzi în valoare totală de 79.350 de lei. Dintre acestea, 248 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.100 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 122 de sancțiuni în valoare de 38.250 de lei pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

În perioada carantinării zonale pentru Timișoara și localitățile limitrofe instituite conform Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 6578, polițiștii verifică veridicitatea adeverințelor eliberate de angajator în evidențele informatizate ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș.

Până în prezent, au fost efectuate verificări în bazele de date specializate, nefiind constatate nereguli.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*