Administrație

Primarul Dominic Fritz: „Situația din spitale e în continuare una dramatică, nu doar la paturile ATI ”

Primarul Dominic Fritz: „Situația din spitale e în continuare una dramatică, nu doar la paturile ATI ”

Carantina s-ar putea prelungi în Timișoara, dacă măsurile restrictive impuse de o săptămână nu vor avea efect.

Situația din spitale e în continuare una dramatică. Bilanțul autorităților indică o rată de infectare în creștere de la 7,30 la mia de locuitori (în 8 martie), la 7,36 la mia de locuitori (în 15 martie).

O să vedem rezultatele carantinei abia după această săptămână sau chiar după cele două săptămâni cât durează ca cei infectați înainte de carantină să fie testați și vom putea evalua în zilele următoare sau Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va evalua cum vom merge mai departe. Oricum, e incredibil de important ca toată lumea să respecte toate măsurile. Situația din spitale e în continuare una dramatică, nu doar la paturile ATI, ci și la paturile non-ATI cu oxigen nu prea mai sunt locuri și trebuie să ajungem repede din nou într-o situație în care putem trata toți pacienții fără teamă să nu mai fie un loc”, a explicat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În plus, în ceea ce privește spitalul modular cu paturi ATI, edilul spune că a discutat, în ultimele luni, cu reprezentanții instituțiilor. O problemă majoră este, însă, lipsa de personal, medici ATI care să opereze aceste paturi.

Problema cu spitalul modular este că durează până când se face, dar avem o problemă de resurse umane. Avem spitalul de campanie, unde teoretic avem zece paturi de ATI, dar nu avem suficienți medici ATI care să opereze aceste paturi. Am detașat din partea Spitalului Municipal și a Spitalului de Copii câțiva medici, dar vicepreședintele Asociației de ATI din România, Dorel Săndesc, îmi spune că resursa umană este epuizată, deci mie nu îmi este foarte clar de unde am lua resursa umană dacă am face acum acest spital modular”, a adăugat Fritz.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*