Administrație

Încep lucrările de reabilitare a Cinematografului Dacia

Încep lucrările de reabilitare a Cinematografului Dacia
Adora Beauty

Se dă startul reabilitării cinematrografului Dacia din Timișoara. Primarul Dominic Fritz a semnat ordinul de pornire a lucrărilor.

Fostele cinematografe vor deveni spații multifuncționale culturale, dotatate cu aparatură de proiecție, dar potrivite și pentru alte arte ale spectacolului și nu numai (teatru, concert etc.).“Am semnat ordinul de începere a lucrărilor, ieri, la Cinema Dacia. Este un proiect de 2,5 milioane euro și acest cinema are nevoie de a fi pus din nou în funcțiune. Dacia va funcționa și ca o sală de  spectacol cu 382 de locuri. Șantierul ar trebui să țină 12 luni, deci în martie 2022 ar trebui să fie gata”, a explicat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare a cinematografului Dacia a fost câștigată de firma TT & Solaria Grup – Euras. Durata lucrărilor este de 24 luni.

Potrivit reprezentanților municipalității, Cinema Dacia va avea un ecran de proiecție retractabil și un afișaj pliabil la nivelul tavanului, cu subtitrări pentru conferințe, piese de teatru și altele. Foaierul va putea fi folosit ca zonă de expoziții, iar în exterior va fi un ecran imens.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*