Social

USR Timiș: „Eliminăm amenzile abuzive pentru cei care circulă pe două roți prin centrul Timișoarei”

USR Timiș: „Eliminăm amenzile abuzive pentru cei care circulă pe două roți prin centrul Timișoarei”

Liderii USR Timiș anunță că au depus un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru eliminarea amenzilor abuzive pentru bicicliștii care circulă prin centrul Timișoarei.

“În 2013 și apoi în 2017, fostul primar și administrația liberală au adoptat două Hotărâri de Consiliu Local (HCL) absurde, care prevăd amenzi mari (peste cele din Codul Rutier) pentru folosirea oricăror mijloace de locomoție nemotorizată în zona centrală. În baza acestor Hotărâri, sute de timișoreni au fost amendați în ultimii ani”, spune USR Timiș. 

Proiectul va parcurge în perioada următoare toți pașii prevăzuți de legea transparenței: va fi publicat pe site-ul Primăriei, se va afla pentru 30 de zile în dezbatere publică și apoi va urma votul în consiliul local. Abia la finalul acestui proces măsurile vor rămâne definitive, efectul imediat fiind eliminarea acelor amenzi suplimentare codului rutier.

“Prin colegii noștri consilieri Ana Munteanu, Dan Reșitnec și Ovidiu Merean am depus un proiect de anulare a acestor HCL-uri, un prim pas spre întoarcerea la normalitate și spre un oraș în care toți cetățenii sunt tratați cu respect. Nu este treaba politicienilor să decidă după bunul plac cine pe unde poate circula. Pentru asta trebuie să avem o Comisie de Circulație a Primăriei funcțională, unde specialiștii să se pronunțe în spețe care țin de siguranța pietonilor, cicliștilor și a șoferilor”, transmite USR Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*