Politic

Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu: “Fiecare zi în plus cu ministrul economiei Năsui înseamnă câte o sută de milioane euro pierdere pentru firmele din România”

Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu: “Fiecare zi în plus cu ministrul economiei Năsui înseamnă câte o sută de milioane euro pierdere pentru firmele din România”

Partidul Social Democrat a depus miercuri o moțiune simplă la Senat împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Decizia de a depune moţiunea a fost luată în Biroul Politic Naţional al PSD.

Potrivit senatorului PSD Timiș, Sebastian Răducanu, motivul este: blocarea Măsurii 3, fonduri europene de aproape 500 de milioane euro.“Din punctul nostru de vedere, ministrul Năsui este responsabil pentru accentuarea degradării economiei românești. A compromis programe esențiale de sprijinire a antreprenorilor, a blocat investițiile, pregătește vânzarea pe 2 lei, pe nimic, a activelor naționale valoroase. Fiecare zi în plus cu ministrul economiei Năsui înseamnă câte o sută de milioane euro pierdere pentru firmele din România. Astfel, PSD vrea să tragă un semnal de alarmă prin această moțiune și cere puterii actuale să binele național mai presus de cel clientelar. În primul rând blocarea schemei 3 granturi pentru investiții. Am avut și o interpelare pe această tema în Parlamentul României. Până acum nu am primit un răspuns, deși  au trecut 30 de zile. AM înțeles că a început și o anchetă DNA a modului în care s-au atribuit proiectele. Acesta Marura 3 este absolut compromisă. A două chestiune e legată de Măsură 2.  Din noiembrie oamenii așteaptă banii. Din 16 mii de firme care au fost acceptate, doar 3000 au primit banii. Termenul de efectuare a cheltuielilor este 180 de zile. Al treilea aspect este legat de ajutorul de stat. Un praf în ochi pentru toți antreprenorii aflați în dificultate în acest moment. S-au grăbit în decembrie să arunce o fumigenă electorală cu acest ajutor de stat că sunt 500 milioane de euro, că banii vor veni în prima parte a anului. Ordonanata 224 care trebuia să producă efecte a fost modificată prin Ordonanță 10. În loc să simplificăm lucrurile, domnul Năsui le-a complicat și mai tare. Din termenul de semnare a contractelor a fost 30 iunie 2021, le-a schimbat în iunie 30 iunie 2022. Nu mai sunt 500 de milioane euro, sunt mai puțîn de 200. Nu este un ajutor real. Acestea sunt câteva motive pentru care minisitrul Claudiu Năsui nu poate să mai rămână în funcție”, a explicat senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu.

Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, va fi votată marți în Senat. Pentru a trece, moțiunea are nevoie de 68 de voturi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*