Administrație

Șeful CJ Timiș s-a alăturat inițiativei “Vinerea Verde”

Șeful CJ Timiș s-a alăturat inițiativei “Vinerea Verde”

Alin Nica, șeful CJ Timiș s-a alăturat inițiativei “Vinerea Verde”!

„Vinerea Verde” este  o campanie de încurajare a utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice. Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

Astăzi, Consiliul Județean Timiș s-a alăturat inițiativei VinereaVerde, în cadrul căreia am învățat să folosesc trotineta electrică, un mijloc de transport alternativ care contribuie la reducerea emisiilor la sol. Deși colegul meu, Andrei a fost un bun profesor, mărturisesc că prefer bicicleta sau mersul pe jos.

Transportul către locul de muncă se numără printre principalele surse de poluare a aerului, astfel că vă încurajez să încercați soluții alternative de deplasare, iar fiindcă Vinerea Verde se întâmplă săptămânal, promit să revin cu experiența renunțării la autoturism, de ce nu, chiar de acasă, din Dudeștii Noi până la Consiliul Județean”, a afirmat Alin Nica, șeful CJ Timiș.

Campania își propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*