Sănătate

Zece noi paturi de terapie intensivă pe Stadionul CFR, investiţie a Ministerului Apărării

Zece noi paturi de terapie intensivă pe Stadionul CFR, investiţie a Ministerului Apărării

Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” din Timișoara – asigurând asistență medicală și tratament persoanelor  infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În contextul evoluției situației epidemiologice actuale, a numărului crescut de pacienți cu forme medii/severe de COVID-19 și nevoia de tratament a acestora cu oxigen medical cu flux înalt, s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru 10 paturi din cadrul modulul ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

Modulul ATI a fost construit din containere modulare și dotat cu aparatură medicală de specialitate specifică asigurării suportului vital pentru monitorizarea și tratamentul persoanelor internate cu forme severe/critice.

În data de 08.03.2021, s-a semnat contractul de execuție pentru proiectul electric și racordarea modului ATI la branșamentul electric cu respectarea tuturor normelor de apărare împotriva incendiilor. Termenul de execuție a proiectului electric este de 7 zile, începând cu data de 09.03.2021.

Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal, au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

Le mulțumesc pe această cale colegilor noștri de la MAPN care s-au asigurat zilele acestea că depun toate eforturile necesare pentru a pune în funcțiune acest sistem medical modular. Fac apel la timișoreni și timișeni să respecte în continuare cu strictețe măsurile impuse de autorități în această perioadă. Doar în acest fel ne putem asigura că reușim să ridicăm povara de pe sistemul medical local”, a afirmat Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*