Administrație

Peste 30 kilometri de drum județean modernizat, de la Cărpiniș la limita cu județul Arad, pentru conexiunea cu A1

Peste 30 kilometri de drum județean modernizat, de la Cărpiniș la limita cu județul Arad, pentru conexiunea cu A1

Veste bună! În curând vor începe lucrările de execuție pentru modernizarea drumului județean care leagă localitațile Cărpiniș – Biled – Bărăteaz – Gelu de o nouă legătură cu autostrada A1.

Președintele CJ Timiș anunță semnarea contractului de executie. Proiectul, care are ca beneficiar Consiliul Județean Timiș, prevede modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene, DJ 693, DJ 692 si DJ 692C, pe ruta localităților Cărpiniș – Biled – Bărăteaz – Gelu, până la limita cu județul Arad. Astfel, se dorește îmbunătățirea mobilității forței de muncă și a conectivității rețelei rutiere județene la autostrada A1.

Intrăm în execuție cu modernizarea DJ693, o lucrare importantă care va facilita accesul la autostradă pentru mii de timișeni. Încă de la venirea la Consiliul Județean la sfârșitul anului trecut am susținut nevoia accelerării proiectelor derulate de instituție și inițierea unor noi lucrări de infrastructură majore. Nu este timp de pierdut. Oamenii au nevoie de rezultate vizibile, cu impact real în viața lor. Vom veni în curând cu noi vești bune, acum că ieșim din iarnă și se va putea lucra în ritm alert pe șantiere”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Banii sunt asigurați printr-un proiect european, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea contractului de execuție se ridică la aproape 59 milioane lei + TVA, iar termenul de realizare este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere. Constructorul desemnat prin licitație publică să realizeze lucrarea este PORR România.

(foto: arhivă)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*