Administrație

Liviu Cocean: “Mă preocupă reabilitarea imaginii PIEȚE SA, care a fost sever deteriorată ca urmare a unor scandaluri”

Liviu Cocean: “Mă preocupă reabilitarea imaginii PIEȚE SA, care a fost sever deteriorată ca urmare a unor scandaluri”

Liviu Cocean a preluat de zilele trecute funcția de director general interimar al Piețe SA. Astfel că primul lucru pe care l-a demarat a fost identificarea problemelor dar și verificarea situației financiare actuale a societății, a execuției bugetare pe anul trecut, a situației litigiilor pe care societatea le are cu terțe entități. În plus,  Cocean se declară nemulțumit de mizeria din piețe.

Potrivit acestuia, a fost solicitată realizarea imediată unui Registru al Producătorilor din județul Timiș, cu date actualizate despre fiecare producător prezent în piețe. În cel mai scurt timp, pe masa fiecărei primării din județ va ajunge o situație cu persoanele care dețin atestate de producător în localitatea respective.

 “La începutul acestei săptămâni am preluat conducerea SC PIEȚE SA Timișoara, din postura de director general interimar. Am spus de la început că nu am nevoie de perioadă de acomodare, fapt de care cred că s-au convins în primul rând noii mei vechi colegi. Nu sunt genul de persoană care se lamentează, ca dovadă nici nu am de gând să vorbesc despre ce am găsit la societate…mai ales ca există instituții abilitate în acest sens. Aleg să vorbesc doar despre lucrurile pe care le-am făcut sau demarat deja împreună cu colegii mei.

În primul rând am trecut la verificarea situației financiare actuale a societății, a execuției bugetare pe anul trecut, a situației litigiilor pe care societatea le are cu terțe entități. Am dispus stoparea oricăror cheltuieli nejustificate și explicații pentru fiecare leu cheltuit! După o primă ședință cu administratorii piețelor aflate în administrare PIEȚE SA, am identificat cele mai stringente probleme. Despre unele dintre ele, de natură tehnică, pot spune că doar Dumnezeu ne-a ferit să nu se transforme în adevărate tragedii…în cel mai scurt timp acestea vor fi rezolvate!

Dispunând de resurse financiare limitate, singura șansă a societății de a realiza lucrări de mentenanță și reparații este aceea de a avea o echipă de întreținere suplă d.p.d.v. numeric și cu meseriași buni. Aici o organigramă blocată pentru încă 3 luni îmi dă serioase bătăi de cap, dar sper cu cei 3 bravi băieți de la întreținere și unele servicii contractate la prețuri corecte, să schimbăm în bine fața piețelor aflate in administrarea noastră.

De la capul locului spun că nu sunt mulțumit de curățenia din piețe și în săptămâna care vine voi fixa o întâlnire cu operatorul economic care prestează aceste servicii. Lucrăm deja în paralel la o mai bună și rapidă comunicare între departamente, fluidizarea circuitului actelor, asumarea responsabilități la fiecare nivel și modificarea contractelor cadru de închiriere, pentru a înlătură ambiguitățile și pentru a proteja compania.

Am solicitat totodată realizarea imediată unui Registru al Producătorilor din județul Timiș, cu date actualizate despre fiecare producător prezent în piețele administrate de societatea noastră. În cel mai scurt timp, pe masa fiecărei primării din județul nostru va ajunge o situație cu persoanele care dețin atestate de producător în localitatea respectivă. Ne dorim ca datele pe care le deținem noi să concorde cu realitatea din teren, iar producătorii autentici să fie cunoscuți, promovați și valorizați corespunzător.

De asemenea, pentru că îmi doresc un alt amplasament, mai potrivit, pentru “Târgul de produse tradiționale”, valorificarea sa în condiții civilizate și care totodată să aducă profit societății, am făcut primele verificări și măsurători în teren la o posibilă nouă locație.

În mod particular mă preocupă reabilitarea imaginii PIEȚE SA, imagine care în ultima perioadă a fost sever deteriorată ca urmare a unor scandaluri, parte din ele ajungând și în presă. În condițiile în care ne dorim să oferim servicii de calitate cetățenilor Timișoarei, imaginea societății și a piețelor trebuie să fie impecabile!”, a precizat Liviu Cocean, director general interimar Piețe S.A.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*