Social

Prefectul județului Timiș atrage atenția: “Doar prin efortul comun al tuturor locuitorilor judeţului se poate evita intrarea în carantină a municipiului Timişoara”

Prefectul județului Timiș atrage atenția: “Doar prin efortul comun al tuturor locuitorilor judeţului se poate evita intrarea în carantină a municipiului Timişoara”

Zoltan Nemeth și-a început activitatea în noua funcție de prefect al județului Timiș căutând soluții pentru situația epidemiologică în care ne aflăm acum. El a declarat că doar prin efortul comun al tuturor locuitorilor judeţului se poate evita intrarea în carantină a municipiului Timişoara.

Acesta a purtat discuții Secretarul de Stat, Raed Arafat, directorul DSP Timiș Flavius Cioca; Cristian Oancea, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara; Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și cu șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș”, Virgil Musta.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) din România a recomandat autorităţilor judeţene să ia în calcul şi măsura de carantinare a Timişoarei şi a altor localităţi din judeţ, ca urmare a creşterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2. “Am încercat să înțeleg cât mai bine situația concretă în care ne aflăm. La nivelul Municipiului Timișoara și a zonei periurbane, cifrele nu arată deloc bine. Creșterea accelerată a numărului de persoane infectate pune presiune pe spitalele din Timișoara. În momentul de față, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, nu mai există locuri libere. Specialiștii mi-au confirmat că noua tulpină este mult mai contagioasă, iar răspândirea comunitară s-a produs deja la nivelul județului nostru.

De asemenea, trebuie să infirm un mit care circulă în mass-media locală: Timișoara nu este singurul oraș unde are loc o testare masivă a populației. Același lucru se întâmplă și în Cluj-Napoca – dar în momentul de față, Timișoara este, din păcate, orașul cu cele mai multe rezultate pozitive ale acestor testări. Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Suedia și Cehia au impus deja o serie de măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului. În această după-amiază, am primit o mulțime de mesaje cu fotografii din supermarketuri și de la terase unde nu se respectă regulile și nici nu se poartă masca corect. Știu că după o săptămână de lucru, fiecare dintre voi vă doriți să petreceți acest weekend alături de cei dragi – dar fac apel la fiecare dintre voi să tratați cu maximă seriozitate situația în care ne aflăm. Trebuie să respectăm cu strictețe recomandările specialiștilor!”, a transmis prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth.

Ieri, rata de infectare în județul Timiș a fost de 5,5 la mia de locuitori dar în Timișoara a fost de 7,56 iar în Dumbrăvița 9,77; Moșnița Nouă 11,48; Ghiroda 6,27 și în Giroc 9,69 persoane la mia de locuitori.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*