Administrație

Primarul comunei Șandra ia lecții de la Ilie Bolojan pentru dezvoltarea proiectelor europene

Primarul comunei Șandra ia lecții de la Ilie Bolojan pentru dezvoltarea proiectelor europene

Ilie Bolojan, fostul primar din Oradea, este un exemplu de urmat în privința dezvoltării comunității.

Edilul comunei Șandra a făcut joi o vizită de lucru la Oradea. Acolo a avut o întrevedere cu fostul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor,  unde au discutat, printre altele, și despre proiectele în desfășurare ale comunei Șandra.

Oradea este orașul campion la atragerea de fonduri europene, un exemplu de eficacitate pentru întreaga țară.

Împreună cu câțiva dintre membrii echipei mele am mers astăzi (n.r.- joi) la Oradea pentru a discuta cu Marius Moș, Ilie Bolojan care este omul cel mai bine informat și experimentat în fonduri europene și echipele acestora, despre aspecte importante ale proiectului nostru ,,Sistem de producere și distribuție a energiei termice utilizând energie geotermală în comuna Șandra”! A fost o discuție utilă și benefică, care va aduce cu siguranță multe lucruri bune pentru comuna Șandra! Numai prin implicare, multă muncă și realizarea zilnică de planuri constructive putem dezvolta și moderniza Șandra și Uihei și vă putem asigura cele mai bune condiții!”, a transmis primarul comunei Șandra, Luchian Savu.

Reamintim, un proiect  în valoare de 4,5 milioane euro, pe fonduri europene, este în derulare în comuna Sandra. În februarie a fost semnat proiectul “Sistem de producere și distribuție a energiei termice utilizând energie geotermală în comuna Șandra”, derulat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). În premieră pentru Timiș, apele geotermale vor putea fi folosite pentru încălzirea instituţiilor. Școala, grădinița, biserica și primăria se află pe o imensă pungă de apă fierbinte. Practic, într-o stație de transformare, apa vine de la 1300 de metri, la peste 90 de grade și încălzește agentul termic care ajunge apoi în calorifere.

Pentru început, primarul Luchian Savu dorește ca apa să fie folosită la încălzirea instituţiilor, apoi şi la încălzirea locuinţelor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*