Administrație

Stadiul lucrărilor de extindere a spitalului Victor Babeș

Stadiul lucrărilor de extindere a spitalului Victor Babeș

Proiectul de extindere a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Timișoara a mai trecut de o etapă.

Zilele trecute a fost turnată “placa” ce acoperă fundația corpului A, clădire ce are regimul de înălțime P+2. Lucrările la noua construcție sunt executate de firmele Constructim SA și Zitico SRL. Termenul de finalizare este toamna lui 2022. Vă reamintim că extinderea unității sanitare cuprinde două noi corpuri de clădire.

Corpul A va avea la parter o sală de așteptare cu o recepție, o zonă destinată internării și externării pacienților și o zonă cu cabinete de investigații și tratament. De asemenea, va include o sală de tratament pentru bronhologia intervențională și un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La primul etaj vor fi amenajate 13 saloane cu două paturi și grup sanitar propriu, dar și câteva spații medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sală de conferințe, o sală de curs și câteva grupuri sanitare.

Corpul B va avea doar parter și este legat de corpul A. Clădirea va avea spații pentru tratamentul pacienților cu afecțiuni respiratorii, dar și o sală de kinetoterapie, una de hidroterapie și o încăpere cu aerosoli. Pe lângă acestea vor mai fi amenajate o sală de mese, o zonă de odihnă, dar și birouri pentru medici și asistente.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*