Administrație

Viceprimarul Lațcău anunță că din 15 martie încep lucrările de modernizare a Căii Bogdăneștilor

Viceprimarul Lațcău anunță că din 15 martie încep lucrările de modernizare a Căii Bogdăneștilor
Adora Beauty

Lucrările de modernizare a Căii Bogdăneștilor vor începe în două săptămâni. Afirmația a fost făcută, miercuri, de viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Proiectul „Reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în municipiul Timişoara, Traseu 5, Calea Bogdăneştilor” constă în reabilitarea liniei de tramvai şi modernizarea tramei stradale pe Calea Bogdăneştilor, de la intersecţia cu bd. Cetăţii până la bucla de întoarcere din cartierul Ronaț, pe o lungime de 2,4 km.

Proiectul prevede 2.3 km linie de tramvai dublă, pe mijloc, înierbată; 7 noi stații de transport public; 36.000 mp de carosabil; 13.000 mp de trotuar; 4.000 m de piste de biciclete; 8.500 mp de spații verzi noi; 1.000 de copaci plantați. Valoarea proiectului se ridică la aproape 150 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind din fonduri europene.

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a prezentat, marți, o primă listă de proiecte pentru care Primăria Timișoara va aplica pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile. Este vorba, în primul rând, despre proiecte aflate în diferite faze, dar oprite pentru că nu au fost prevăzute fonduri în buget de către fosta administrație pentru acestea.

De asemenea, viceprimarul Lațcău a anunțat că noua administrație va lansa în scurt timp licitația pentru documentația tehnică necesară construirii unui drum de legătură și pod peste Bega la pasajul Solventul.“În curând vom începe șantierul pe Bogdăneștilor, undeva în 15 martie. Acest șantier are finanțare pe POR și vom face practic reabilitarea liniei de tramvai. Am lucrat la Pasajul Solventul, atât pe sub calea ferată, cât și pe pod, pe drumul pe platforma Solventul. Am reușit să deblocăm relația pe sub pasaj cu antreprenorii, cu cele trei companii. El este în acest moment în proiectare în lucru, iar undeva în vară, în iunie vor începe efectiv lucrările la Pasajul de la Solventul”, a explicat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*