Politic

Zoltan Nemeth ar putea intra în mandatul de prefect, de săptămâna viitoare

Zoltan Nemeth ar putea intra în mandatul de prefect, de săptămâna viitoare

Zoltan Nemeth ar putea intra în mandatul de prefect, după 9 martie. Este data de la care produce efecte ordonanța care statuează că pot fi prefecți și subprefecți membrii de partid.

Reamintim, propunerea USR Plus pentru funcția de prefect al județului Timiș este Zoltan Nemeth. El o va înlocui în funcție pe Liliana Oneț.

Acesta este avocat, a terminat studiile la Universitatea de Vest din Timișoara și  membru fondator al USR în Timiș. În prezent ocupă funcția de vicepreședinte al USR Timiș.“Este o provocare această poziție pentru oricine, chiar dacă vii cu o experiență în domeniul juridic. Am 34 de ani, sunt născut și crescut în Timișoara. Am înțeles că aș fi cel mai tânăr prefect din țară, cei numiți după 1990. În ceea ce privește acesta nouă nominalizare în funcția de prefect începând cu acest an acetsa funcție devine una politică”, a transmis Zoltan Nemeth.

A fost o competiție între trei oameni puternici care au demonstrat și au fost alături de noi de la început. Din punctul meu de vedere Zoltan Nemeth nu este un câștigător, ci este acea persoană care în clipa de față are și va avea o povară pentru a demonstra ceea ce am promis noi USR de la început. Este acel coleg care a venit de la început alături de noi și s-a ocupat cu partea juridică în interiorul USR-ului. Are o experiență mare în avocatură, este un om care știe ce trebuie să facă acolo. În clipa de față funcția de prefect este o funcție apolitică. Începând cu 9 martie, funcția de prefect și subprefect sunt funcții politice. Dar având în vedere cum arată acum Prefectura și perioada de tranziție de la o funcție politică, funcție de înalt funcționar public la o funcție de demnitar este nevoie de o persoană care să înțeleagă juridic tot ceea ce se întâmplă acolo și să fie și un om politic care are susținerea partidului. Zoltan Nemeth este acea persoană”, a explicat Cristian Moș, președintele USR Plus Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*