Educație

UVT lansează oficial cursul de pregătire „Diplomacy for CSDP Missions”, organizat sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare

UVT lansează oficial cursul de pregătire „Diplomacy for CSDP Missions”, organizat sub egida Colegiului European de Securitate și Apărare

Universitatea de Vest din Timișoara lansează oficial, prin intermediul structurilor aferente ale Serviciului European de Acțiune Externă al Uniunii Europene, cursul de pregătire „Diplomacy for CSDP Missions” organizat sub egida ESDC1.

Cursul se bucură de colaborări importante cu specialiști aparținând unor instituții de renume precum Academia Diplomatică din Viena, Institutul Diplomatic Român, dar și din partea Oxford Digital Diplomacy Research Group (Oxford University) și a Ministerului Afacerilor Externe din România. Acest curs este structurat în format pilot, iar înscrierile sunt realizate doar prin intermediul instituțiilor guvernamentale ale fiecărui stat membru al UE.

Urmare a proiectelor strategice derulate și a orientării structurale către dezvoltarea culturii de securitate în mediul academic, Universitatea de Vest Timișoara a obținut în 2020 statutul de membră a Colegiului European de Securitate și Apărare al UE, în cadrul căruia participa, prin componente educaționale, la dezvoltarea resurselor umane din UE.

Despre deschiderea UVT către cultura de securitate europeană, rectorul acestei instituții academice, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, precizează: „Concretizăm contribuția UVT la activitățile Colegiului European de Securitate și Apărare (ESDC) prin acest curs pilot, dedicat pregătirii în domeniul diplomației, pentru actorii interesați de misiunile aferente Politicii Comune de Securitate și Apărare a UE. Astfel, ne implicăm direct pentru susținerea intereselor publice ale României în corul familiei națiunilor europene unite”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*