Eveniment

S-a nascut in autospeciala SMURD, ajutata de un paramedic

S-a nascut in autospeciala SMURD, ajutata de un paramedic

S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedicii.

Vorbim despre Plt maj Macovei Florin, comandant de echipaj, Sg.maj Krajcsik Kristian Ivan si Sg.maj Paulik Alin.

Intervetia a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern.
Pe drumul spre Arad inainte de localitatea Pecica lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii aproximativ din 3 in 3 minute.

Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent dar până atunci împreuna cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar … cordonul oblilical înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică.

Maco, salvator cu experiența, pompier si paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobila iar dupa ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curățat si invelit la pus lângă mamă.

“A fost cea mai intensă senzatie pe care am trăit-o in cei 15 ani de intervenție,ineînțeles m-au ajutat si colegi și am luat cele mai bune decizii”, a transmis Maco.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*