Administrație

Reprezentanții primăriei, control inopinat la cimitirele din Timișoara

Reprezentanții primăriei, control inopinat la cimitirele din Timișoara

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără a mers joi într-un control inopinat la cimitirele din oraș. Alături de consilierul local Simion Moșiu și de Otilia Sîrca, șef Birou Cimitire în Primăria Timișoara, acesta a verificat 4 din cele 6 cimitire care sunt administrate de municipalitate.

Viceprimarul spune că a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor că acestea sunt vandalizate.

Dacă despre spațiile de pe Rusu Șirianu și Calea Lipovei pot spune că sunt administrate destul de bine de societățile care le-au concesionat, nu pot spune același lucru despre Șagului și Buziașului. În Șagului, după vandalizarea mormintelor, s-a atras atenția societății concesionare să ia măsuri de îndată, Primăria făcând două notificări în acest sens, dar nu s-a remediat nimic.

Rampe de gunoi clandestine, lucrări de extindere fără autorizație la o capelă, degradare și mizerie la grupul sanitar sunt doar câteva probleme sesizate aici. A fost chemată și Poliția Locală pentru a opri lucrările la capelă, iar concesionarul va primi sancțiuni.

Pe Calea Buziașului, cea mai mare problemă este cu o parcelă unde s-a format o rampă clandestină de gunoi, unde se depozitaseră chiar și televizoare, resturi din construcții, un cărucior pentru copii, cartoane etc… Gardul care rămăsese incomplet de la o lucrare anterioară a fost repoziționat, iar copertina capelei de la acest cimitir a fost reparată. Am solicitat concesionarului să amplaseze, suplimentar, containere și pubele.

Sunt doar o parte dintre sesizările de pe teren, activitatea de verificare a activităților din cimitire continuă. Atenționez că, dacă nu se respectă caietul de sarcini de către societățile concesionare, vom merge până la rezilierea contractelor. În cel mai scurt timp, trebuie rezolvată problema rampelor de gunoi și amplasarea de containere pentru colectarea selectivă.

În același timp, am transmis tuturor concesionarilor să asigure paza cimitirelor, aceasta fiind tot în responsabilitatea lor. Sunt lucrări care nu necesită mare efort, ci doar voință și mai ales respect pentru aparținătorii celor decedați“, a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*