Sănătate

„Un an de luptă împotriva COVID 19”! Ce mesaj transmit medicii de la Victor Babeș Timișoara

„Un an de luptă împotriva COVID 19”! Ce mesaj transmit medicii de la Victor Babeș Timișoara

Sub sloganul „Un an de luptă împotriva COVID 19”, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara au organizat miercuri o conferință de presă. Au participat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, dr. Diana Manolescu, director medical, dr. Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase II și dr. Monica Cialma, secția Boli Infecțioase I.

Mesajul transmis de aceștia este că trebuie să ne vaccinăm anti-covid într-un număr cât mai mare și să respectăm în continuare regulile de distanțare fizică, să purtăm mască de protecție și să ne dezinfectăm cât mai des mâinile.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, medicul Cristian Oancea, în ultimul an 3.600 de pacienți infectați cu Covid-19 au fost internați. “În acest moment spitalul este plin de cazuri crititce și foarte critice și am rugat colegii de la alte spitale să ne ajute în următoarele săptămâni, pe care noi le considerăm critice. Din nefericire, aproximativ 500 de pacienți, printre care și colegi de-ai noștri au pierdut lupta cu boala. Este o pierdere pentru noi toți. 5.300 de pacienți au trecut prin sistemul nostru de triaj și au fost evaluați. Aceste cifre poate par seci, dar reprezintă oameni”, a explicat medicul Cristian Oancea.

În plus, directorul medical al unității sanitare, dr. Diana Manolescu, a afirmat că până în prezent în laborator s-au efectuat peste 36 mii de teste PCR pacienților internați și la cerere, în special pentru concediul de vară. În plus, au fost efectuate peste 6.000 de tomografii pacienților de la Victor Babeș. Primele teste PCR s-au făcut în 28 februarie.

La rândul său, Virgil Musta spune că: “Eu l-aș numi un an de coșmar pentru că ne-a schimbat viața tuturor și a fost un an dificil din punct de vedere profesional, social, al relațiilor noastre, al relațiilor cu familia, toți am avut de suferit și a trebuie să facem sacrificii. În acest an, spitalul nostru a avut cea mai spectaculoasă evoluție din ultimii 30 de ani. Toată infrastructura spitalului a fost refăcută în câteva luni, condițiile hoteliere au fost îmbunătățite, astfel încât fiecare salon a fost dotat cu televizor, frigider, cu wi-fi. Oamenii care și-au petrecut zilele aici au beneficiat de condiții bine, de o alimentație corespunzătoare, a fost schimbată toată bucătăria, ne-am organizat să nu reprezentăm focar de infecție pentru noi și pacienții noștri”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*